menu button
×

Småarbeid - Vi fikser det meste!

Skal du leie ut bolig? Vi sørger for at din leietaker trives i din bolig. Vi gjør alt som trengs for at utleiedelen er attraktiv for markedet.

Krav til utleieboliger:

Før du kan leie ut må du sørge for at boligen er i god stand. Den må også tilfredsstille en rekke krav for å godkjennes av kommunen.
  • Takhøyde skal ikke være under 2,2 meter.
  • Vinduer i stue, kjøkken, arbeidsrom og soverom skal gi dagslys og utsyn. Underkant av vinduet skal ikke være mer en 0,9 meter over gulvet.
  • Det skal være minst én utgang til sikkert sted i kjeller og første etasje.
  • Rømningsvinduer skal være 0,5 meter brede og 0,6 meter høye. Summen av høyde og bredde må være mer enn 1,5 meter.
  • Det må være brannskille og lydisolering mellom boenhetene.
  • Det skal være en utvendig sportsbod på minimum fem kvadratmeter og en innvendig bod på minimum tre kvadratmeter i boenheten. I små leiligheter kan inneboden erstattes med skap.
  • Radonmåling må være utført.
  • Det må være tilfredsstillende luftkvalitet og lav luftfuktighet.

Vi hjelper deg med oppussingen

Er boligen din ikke utleieklar? Skal du pusse opp og ikke vil gjøre alt arbeidet selv?

Eiendomsforvalter1 utfører og organiserer oppussingsjobben fra A til Å, til avtalt tid og pris!

Det kan være oppussing av bad eller kjøkken, snekkerarbeid, malearbeid, gulvlegging, rørlegger- og elektrikerarbeid.

 

Kontakt oss for alt fra totaloppussing til enkeltstående oppgaver, vi kommer gjerne på gratis befaring.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud


Møblert eller umøblert bolig?

Det hender at man kan leie ut boligen til en høyere pris dersom boligen er møblert. I tillegg kan man få skattefradrag for fullt møblerte leiligheter, men vær oppmerksom på at mange leietakere stiller høye krav til standarden på møblene. Det lønner seg derfor ikke nødvendigvis å kjøpe inn de første og billigste møblene bare for å fylle opp leiligheten. Du kan også vurdere det opp mot hvor lenge boligen skal leies ut. For leietakere som skal bo i boligen lenge kan det være mer attraktivt at den er umøblert, mens leietakere i kortere perioder kan foretrekke at den er møblert. Derfor kan det være lurt å vurdere hva slags leietakere som er aktuelle for deg før du bestemmer deg for å møblere boligen.

Energimerking

Alle som leier ut bolig er pålagt å gjennomføre energimerking av boligen, og dette er utleiers ansvar. Energimerking av boligen utføres på www.energimerking.no, og kan enkelt utføres av utleier selv. Innlogging skjer ved bruk av Min ID. Dersom utleier ikke selv har anledning til å utføre energimerkingen kan Eiendomsforvalter1 gjøre dette.